09/277 90 12 info@educorner.be

MS-KIS

MS-KIS 4 is de 4e editie van de schoolakkoorden.
Deze contracten zijn na ondertekening van de Vlaams Minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke kansen en Brussel, Pascal Smet, geldig voor een periode van 3 jaar, met ingang op 1 oktober 2013. Elke school heeft de vrije keuze om zich in te schrijven. De MS-KIS overeenkomst is koepel-overschrijdend en dus beschikbaar voor alle onderwijsinstellingen.

Bijlage:

Wat biedt MS-KIS 4

 • Sterk verlaagde prijzen op legale Microsoft software voor het onderwijs met prijsgarantie voor 3 jaar.
 • Software Assurance voor 3 jaar, d.w.z. dat u steeds de laatste software mag gebruiken.
 • Work @ home rechten, leerkrachten en administratief personeel mogen gratis een tweede kopie van een aantal producten thuis gebruiken, met een maximum van het aantal gerapporteerde licenties.

Optie tot Enterprise Desktop
U heeft de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een Enterprise desktop-versie in MS-KIS. Deze versie krijgt dezelfde korting als de standaard desktop-versie. Het verschil tussen een desktop en Enterprise versie is het type CAL (Core Acces License) die u ontvangt. De standaard versie krijgt een Core CAL. De Core CAL suite houder heeft toegang tot de Base Cals exclusief het System Center Client Management Suite.
In onderstaande tabel kan u de verschillen vinden tussen de Core en Enterprise CAL suite.

Enterprise cal

Bovenop de Basis CAL geeft de Enterprise CAL bijvoorbeeld toegang tot de Exchange server Enterprise CAL. Zo heeft de licentiehouder toegang tot een uitgebreid online archief van e-mails en heb je overal toegang tot jouw mail, agenda, etc. Daarbovenop kan de school ervoor kiezen om het archief naar de Cloud te verplaatsen, wat lagere opslagkosten met zich meebrengt en daardoor is de data beveiligd tegen verlies. Verder krijgen de licentiehouders bij een Enterprise CAL ook extra
beveiliging dankzij het Forefront Systeem, een uitgebreid antivirus pakket. Ten slotte kan dankzij het System Center Client Management Suite alle computers binnen het domein beheerd worden door een systeem beheerder. (updates tegelijk installeren, forced control).

Bepaling aantal licenties
Bij het MS-KIS contract wordt het aantal licenties per school berekend aan de hand van het aantal toestellen dat de school heeft. U huurt dus 1 licentie per toestel.

De telling van het aantal machines moet als volgt bepaald worden:

 • Alle toestellen met Microsoft Windows Pentium III of hoger en Mac OS moeten geteld worden.
 • Toestellen die bought-out zijn, een alternatief besturingssysteem gebruiken of machines lager dan Pentium III moeten niet geteld worden behalve wanneer zij MS-KIS software gebruiken.
 • Alle computers van het project ‘Cyberclass’ hoeven niet geteld te worden in de totale telling tenzij er MS-KIS software geïnstalleerd zal worden.

Welke software ontvangt u?
Bij aankoop van een MS-KIS licentie krijgt u toegang tot verscheidene Microsoft software.
Microsoft Windows 8 UPGRADE, de nieuwste versie van het besturingssysteem. In de vorm van een verse installatie of upgrade (er is altijd een basis OS nodig). U heeft altijd het recht om ook te downgraden naar vorige versies en andere talen.
De laatste versie van Microsoft Office Pro Plus (Word, Excel, PowerPoint, Access, Publisher, Outlook, OneNote, Lync en InfoPath)
CAL, Client acces License. De CAL is de toegang voor licentiehouders aan de Microsoft servers zodat u eenvoudig de software kan downloaden.

De school moet verplicht minstens 1 product opnemen in de bestelling die voor alle desktops wordt genomen!

Voor Mac OS-toestellen verwerft u het recht op een dual-boot (het draaien van twee besturingssystemen), verder is Microsoft Office voor MAC ook beschikbaar.

Wie mag zich inschrijven op MS-KIS 4?
Het MS-KIS 4-aanbod geldt voor de in ruime zin door de Vlaamse Gemeenschap gefinancierde of gesubsidieerde instellingen voor gewoon en buitengewoon, voltijds en deeltijds onderwijs zoals:

 • de basisscholen (met inbegrip van de autonome kleuter- en lagere scholen),
 • de scholen voor secundair onderwijs,
 • de centra voor deeltijds onderwijs,
 • de scholengemeenschappen,
 • de instellingen voor deeltijds kunstonderwijs,
 • de centra voor volwassenenonderwijs,
 • de centra voor basiseducatie,
 • de internaten,
 • de ziekenhuisklassen,
 • de centra voor leerlingenbegeleiding.

Het MS-KIS 4-aanbod geldt ook voor de instellingen die deze onderwijsinstellingen ondersteunen:

 • de nascholingscentra,
 • de inspectie,
 • de pedagogische begeleiding.

Al deze instellingen worden verder in deze tekst gemakshalve “scholen” genoemd.
Het MS-KIS 4 -aanbod geldt niet voor het hoger onderwijs en voor alle commerciële initiatieven, ook
indien deze door erkende onderwijsinstellingen ingericht worden.

Minimale duur overeenkomst
De MS-KIS 4 koepelovereenkomst die de Minister heeft afgesloten, start op 1 oktober 2013 en loopt tot 30 september 2016.
Scholen die reeds een MS-KIS overeenkomst hebben onder MS-KIS 3, kunnen deze verlengen door het tekenen van een MS-KIS 4 overeenkomst. Scholen die nog geen MS-KIS overeenkomst hadden, kunnen nu instappen.
De MS-KIS overeenkomst start altijd op 1 oktober en eindigt op 30 september. Bij het afsluiten van de MS-KIS 4 overeenkomst wordt een duur vastgelegd van de overeenkomst. Deze bedraagt 3 jaar. Een school kan zich ook na 1 oktober inschrijven, maar betaalt steeds voor een volledig jaar, dat willen zeggen van 1 oktober tot 30 september. Meer informatie hierover kan u vinden in de contracten of bij uw AER.

Minimumorder
Voor het afsluiten van een MS-KIS 4 overeenkomst geldt een vaste minimumafname van 50 punten.
Dit zijn 17 desktop licenties.

Instapmogelijkheden
Een MS-KIS contract kan alleen bij een AER (authorized education reseller) afgesloten worden.
Verder is het niet meer mogelijk om cd-versies van de software te ontvangen, alle software is online beschikbaar. Ieder contract krijgt een eigen Volume License website voor het verkrijgen vande productdownloads en licentiesleutels.

Buy-out mogelijkheden
Een school kan nog steeds een buy-out uitvoeren. Het buy-out principe is gestandaardiseerd naar Europese normen. Voor buy-out details kan u de concrete details vinden in de contracten.

Op het einde van het 3-jarig contract heeft de school 3 keuzes:

 • Alle software van de licentie stoppen te gebruiken en deinstalleren.
 • De overeenkomst vernieuwen.
 • De licenties buy-outen, de licenties worden zo permanent verworven.

Meer informatie kan men vinden in de contracten

Aankopen additionele producten
Scholen hebben nog steeds de mogelijkheid tot het aankopen van additionele producten. Maar nu kan u additionele producten kopen losstaand van het aantal licenties. U heeft dus alle vrijheid om additionele producten kopen voor een beperkt aantal licenties. De lijst van additionele producten kan u vragen aan uw AER.

Volg ons via Social Media

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien