09/277 90 12 info@educorner.be

Titel-button-Microsoft

 

Microsoft

Het raamcontract met Microsoft werd ondertekend waardoor scholen zich met de nieuwste software kunnen uitrusten tegen sterk gereduceerde logo_aer_278x80prijzen. Door dit besluit van de Minister worden de uitzonderlijke MS-KIS voorwaarden van de zogenaamde Microsoft SCHOOL overeenkomst verlengd voor 3 bijkomende jaren tot 1 oktober 2016.
De school kan kiezen uit 3 verschillende formules:

Veelgestelde vragen

Extra diensten bij iedere overeenkomst.

Bij iedere MS-KIS 4 of MS-KIS/OVS-EES overeenkomst heeft de school toegang tot tal van extra voordelen, deelname aan projecten en meer. Hier kan u een overzicht vinden van alle beschikbare diensten en projecten waaraan Microsoft deelneemt.

DreamSpark
DreamSpark is een Microsoft-project voor scholen uit het secundair onderwijs dat technisch onderwijs ondersteunt, door het voorzien van toegang tot Microsoft software gebruikt bij leren, lesgeven en onderzoeken.
DreamSpark is beschikbaar voor individuele studenten (gratis) en academische instellingen in de vorm van een voordelig abonnement. Dreamspark is enkel beschikbaar voor leerlingen in de zogenaamde STEMD-opleidingen (science, technology, engineering, math, development).
De DreamSpark software kan niet gebruikt worden om de infrastructuur van de gehele school te draaien, daarvoor zijn er de licenties uit de schoolovereenkomst (MS-KIS, MS-KIS/OVS-EES, Microsoft Office 365)
Op www.dreamspark.com kan u de programmadetails en een volledige lijst met alle softwaretitels vinden.

Partners In Learning
Partners in Learning is een globaal initiatief ontwikkeld om meer efficiënt gebruik te maken van technologie in lesgeven en leren. Het Partners In Learning programma helpt onder andere de technologische toegang voor scholen te vergroten, innovatieve pedagogische initiatieven te ondersteunen en tools te geven aan de educatieve leiders. De volledige programmadetails vindt u op: http://www.pil-network.com

Microsoft IT Academy
Het Microsoft IT Academy programma geeft instituten de mogelijkheid tot het trainen en certificeren van hun faculteit en studenten in Microsoft technologieën. Hierdoor wordt er een connectie gecreëerd met de arbeidsmarkt. Het programma engageert studenten en docenten van de start van hun ICT-ervaring en creëert de mogelijkheid voor levenslang leren. Microsoft IT Academies genieten van het globale-klas curriculum, Microsoft software en materialen, en afgeprijsde Microsoftcertificeringsexamens.
De volledige programmadetails kunnen gevonden worden op: http://www.microsoft.com/enus/itacademy
Een volledige lijst van cursus-modules kan men hier vinden: http://www.microsoft.com/enus/itacademy/program-benefits/curriculum.aspx

SocialWare – Gratis onderwijs voor scholen uit het bijzonder onderwijs
Scholen van het bijzonder onderwijs komen in aanmerking voor een donatie via SocialWare (met een kleine administratieve kost)
Elke School van het bijzonder onderwijs is toegelaten om een aanvraag te maken via www.socialware.be maar met een maximum van 50 licenties x 6 titels elke 2 jaar. Wanneer een server van toepassing is kan er slechts 1 licentie gedoneerd worden en de CAL’s (Core Access License) tellen mee als een aparte titel. Wanneer een school meer titels wilt zullen deze ondergebracht worden onder een van de aangeboden licentiemodellen.
Volledige details van het SocialWare programma, inclusief alle beschikbare software kunnen gevonden worden op http://www.socialware.be/nl/donors_nl/microsoft_nl

Safer Internet Days
Microsoft tezamen met Child Focus en andere partners organiseert 2 tot 3 keer per jaar de ‘Safer Internet Days’. Dit programma betrekt vrijwillige werknemers van Microsoft en partners. Zij gaan naar de scholen om kinderen, leerkrachten en vaak ook de ouders leuke aspecten van het internet uit te leggen, maar ook willen zij de potentiële gevaren van het online zijn duidelijk maken. Deze dagen vallen vaak samen met de ‘European Safer internet Day’ (normaliter begin februari).
http://www.saferinternet.org/web/guest/safer-internet-day

Microsoft learning suite
De Microsoft Learning suite is een set toepassingen en best-p ractices voor het onderwijs die gecombineerd met de kracht van Microsoft Windows en Office, een robuuste, creatieve en collaboratieve leeromgeving creëert voor studenten en leerkrachten.
Meer informatie over de Learning Suite vind je hier: http://www.pil-network.com/resources/tools

Youthspark
Microsoft Youthspark is een Microsoft initiatief opgericht om kansen te geven aan talloze studenten,door s amen te werken met overheden, Vzw’s en bedrijven. Zo krijgen studenten alle kansen en mogelijkheden dankzij beter onderwijs, tewerkstelling en ondernemerschap.
Meer informatie over dit project kan gevonden worden op:
http://www.microsoft.com/about/corporatecitizenship/en-us/youthspark/

Volg ons via Social Media

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien